mandag, januar 25, 2010

Tobago

Tobago er et nytt skattejaktspill hvor spillerne representerer skattejegere som reiser rundt på øya med Jeepen sin og legger ut deler av skattekartene, representert ved spillkort, som tilsammen vil føre alle spillerne fram til stedet hvor skatten ligger. Alle som har bidratt med deler av kartet fårvære med i fordelingen av skatten, alt ettersom hvor mange hint de har gitt. Også den som gravde opp skatten får en del av byttet. Til å hjelpe seg med letingen kan spillerne underveis skaffe seg mystiske amuletter, som gir en rekke fordeler, som til eks. beskyttelse mot forbannelser, ekstraflytt med Jeepen sin, raskere lokalisering av skatter og muligheten til å legge ned flere kartbiter i samme runde.

Tobago representerer et friskt pust innen familie-genren. Det har original spillmekanikk, det ser fantastisk bra ut med fargerikt brett, store originale spillebrikker og forseggjort layout. Selve brettet er modulart med trykk på begge sider, slik at det kan settes sammen på mange forskjellige måter. En annen fordel er at ingen av kortene eller komponentene ellers har masse tekst, men bruker greie symboler for de forskjellige funksjonene.

Jeg har prøvd spillet i familiesetting og med garva spillere. Alle synes å like Tobago. Og selv om spillet ikke byr på tunge strategiske veivalg, gjør bruken av amulettene spillet til en taktisk utfordring også for de mer kravstore spillerne. Spillet tar ikke lang tid å spille, ca. 45 minutter når en kan reglene. En sikker vinner for store og små familier, som også er moro for ihuga, erfarne spillere!

Ingen kommentarer: